Appartementen "Eiland" en "Feestzaal" te Leuven | Vanderstraeten
nl
nl

Appartementen "Eiland" en "Feestzaal" te Leuven

Realisatie

Appartementen "Eiland" en "Feestzaal" te Leuven

Nieuwbouw
Residentiële projecten
Privé
Oplevering: 
2017
Project budget: 
€15 600 000
Bouwheer: 
Wespoort
Architect: 
SVR-Architects
Studiebureau technieken: 
VK Engineering
Studiebureau Stabiliteit : 
Arcade Concept Engineering
Vaartkom
3000
Leuven
Vaartkom
3000 Leuven

Nieuwe stadswijk : DijleDelta

Nieuwbouw van 80 appartementen + renovatie "Smidse"-gebouw

Aan de zuidelijke stadsoever wordt de laatste industriële site in Leuven, de voormalige Inbev-site, omgetoverd tot een nieuwe stadswijk : DijleDelta.

Centraal in het DijleDelta-project wordt het Sluispark aangelegd. Het betreft de bouw van tachtig appartementen verdeeld over twee gebouwen. Het grote gebouw is gelegen tussen de DijleDelta (gebouw Eiland) en bevat 66 appartementen, met bijhorende ondergrondse parking. Het kleine gebouw (gebouw Feestzaal) is gelegen aan de Vaartstraat en bevat 14 appartementen met bijhorende ondergrondse parking. De renovatie van de bestaande Smidse behoort eveneens tot het project.

Op verschillende plaatsen binnen het project werd de Dijle opnieuw in open bedding gelegd, zodat het water weer nadrukkelijk in de stad aanwezig is. Nagenoeg alle gebouwen zullen aan het water gelegen zijn.

De appartementen kijken uit over het water van de Dijle en/of het park. Door het openmaken van de Dijle en de aanleg van het Sluispark heeft gebouw Eiland twee voorgevels. De appartementen hebben hun leefruimte met terras op het zuidoosten of op het westen aan de parkkant, in functie van de geveloriëntatie. Vier van de vijf inkompartijen situeren zich met toegang via de Vaartstraat. Eén inkompartij is gelegen aan de Sluisstraat.

De appartementen worden afgewerkt met hoogwaardige materialen. Extra aandacht wordt besteed aan energievriendelijk bouwen, met de nadruk op akoestiek en isolatie. Er is gekozen voor een open architectuur met grote glaspartijen voor de leefruimtes en een meer gesloten gevel in metselwerk daar waar de slaapkamers zich bevinden. De gebruikte materialen verwijzen op een subtiele doch hedendaagse manier naar de industriële geschiedenis van de site: gevels in rood metselwerk en wit beton, een natuurstenen sokkel en een koperkleurig dakvolume.

Contacteer vrijblijvend onze: